St. Janstraat 44
5401 BB Uden
T 0413 265949
F 0413 256412
post@wijnhuisuden.nl www.wijnhuisuden.nl

Handleiding voor het aansluiten van de Snelkoeler

 

 1. Vul de koeler met water. Giet het water in het waterreservoir, nauwkeurig door de opening tussen de wand en de rotorhouder. Vul het reservoir tot bovenste koperen spiraal.
 2. Sluit de bierslang (witte slang) aan op de zijkant van de snelkoeler en het andere eind op de bovenkant van de koppeling.
 3. Sluit de koolzuurslang (rode slang) aan op de zijkant van de koppeling en op de onderkant van de manometer aan de koolzuurfles.
 4. Sluit de koppeling aan op het fust (schuifkoppeling schuift eroverheen, bajonetsluiting erin steken en rechtsom draaien zover als het kan) en sla het fust aan door de hendel aan de koppeling in een beweging naar beneden te drukken tot deze vast klikt.
 5. Draai de kraan bovenop de koolzuurfles open en draai vervolgens het kleine zwarte kraantje voor op de manometer open waar de leiding op de slang is aangesloten.(open is met de leiding mee). Zet ook het kraantje op de koppeling open.
 6. Steek de stekker in het stopcontact en laat de koeler ongeveer 1,5 uur koelen.
 7. Tap na 1,5 uur een test pilsje om te kijken of de tap goed tapt en koelt.
 8. Tap hierna nog vele pilsjes en voorzie uw gasten van lekker gekoeld bier!

Zonder problemen tappen

Schuim:

 • Zorg dat de tap altijd vrijstaat. Dit in verband met de afvoer van hete lucht en de toevoer van koele ventilatie lucht
 • De tap heeft een bepaalde capaciteit; dat wil zeggen dat wanneer er een run komt op de tap, deze het bier niet meer koel kan krijgen. Ons advies: met rust en tussenpauzes tappen.
 • Zet de vaten nooit in de zon! Hierdoor laat het bier het koolzuur los en ontstaat er schuimvorming.
 • Voor gebruik de vaten nooit rollen, dit veroorzaakt schuimvorming.
 • De tap en vaten op tijd ophalen, dat wil zeggen voor de middag.
 • Sluit de tap bij thuiskomst aan en probeer deze voor in de middag uit. Lukt het niet, neem dan contact met ons op, tel 0413 265949.
 • Nooit of te nimmer aan de reeds ingestelde manometer draaien.

Belangrijk: Sluit alles ruim van te voren aan, zodat er bij problemen altijd voldoende tijd is om contact met ons op te nemen.

VEEL PLEZIER!

bezoek
Wijnhuis Uden

Laat u verrassen door ons uitgebreide assortiment en bezoek onze winkel aan de Sint Janstraat 44 te Uden. Wij hebben meer dan 900 wijnen, meer dan 100 bieren op fles en een zeer ruim assortiment gedistilleerde dranken. Dit alles tegen scherpe prijzen. Onze deskundige medewerkers adviseren u graag in het maken van uw keuzen.
Wijnhuis Uden: groots assortiment, prettig geprijsd! 

ingrediënten voor
een geslaagd feestje

Het hebben van voldoende dranken en een gevarieerd drankenpakket is slechts ��n ingredi�nt voor een geslaagd feestje. Veel belangrijker is het correct aansluiten van uw tap. Op onze Servicepagina leest u precies hoe u de Snelkoeler aansluit en vindt u andere handige tips voor probleemloos tappen.